תוכן עניינים
25% מאזרחי ישראל הם אנשים עם מוגבלות. נגישות אתרים מגדילה את מספר הגולשים הפוטנציאליים.
ביצוע נגישות אתרים באתר מעלה את כמות הגולשים שיכולה לגלוש באתר שלנו וגם תורמת לקידום האתר במנועי חיפוש.
ישנן כמה דרגות נגישות ונכון להיום, לא כל אתר חייב בנגישות אתרים.
אחד היתרונות שלנו בשימוש במערכת וורדפרס היא שקל יותר לבצע בה נגישות אתרים ולכן מחיר ההנגשה יהיה זול יותר.
נגישות אתרים באינטרנט מעבר לדרישות החוק, היא אקט חברתי חושב שאין לזלזל בו.
מהי נגישות באינטרנט?
הנגשת אתר אינטרנט למוגבלים בראיה, שמיעה ותנועה מאפשרת לתת שירות באותה רמת נוחות ואיכות, כפי שמקבל כל גולש אחר באתר שלך.
כדי שציבור הגולשים באתר שלך עם מוגבלות יוכל לקבל שירות באמצעות האינטרנט כשאר הציבור, יש לבצע התאמות באתר לפי לפי תקן ישראלי 5568.
מהו ומה כולל תקן הנגישות
התקן הישראלי הינו אימוץ של הנחיות בינלאומיות – הנחיות נגישות לתכני אינטרנט Web Content Accessibility Guidelinesשל ארגון ה W3C הבינלאומי.
על פי התקנות יש לבצע התאמות נגישות לאתר אינטרנט שמספק "שירות לציבור"
התאמת נגישות אתרים כוללת:
תמיכה בתוכנה קוראת מסך (לדוגמא על ידי הצבת תיאור טקסטואלי מאחורי כל תמונה וכפתור באתר), מאפשר תפעול האתר ע"י מקש ה- TAB והחצים וללא צורך בשימוש בעכבר, יש בו שימוש בכותרות לטובת גלישה נוחה ואפקטיבית יותר לקוראי מסך, מדגיש קישורים במספר אופנים, הוספת כותרות וכתוביות לסרטי וידאו ועוד.
מי פטור מהנגשת האתר?
בעל אתר שהמחזור הכספי שלו נמוך מ-1,000,000 (מיליון) ש"ח בממוצע בשנה פטור מהנגשתו.
הפטור הינו אוטומטי ואינו מצריך אישור, אך על בעל האתר לבחון אחת ל-3 שנים אם לא השתנה מחזורו הכספי.
בדקו האם אתם חייבים בנגישות ע"פ חוק
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
אתר אינטרנט שהוקם אחרי 27/10/17 שהבעלים שלו הוא עוסק פטור או שהמחזור הכספי שלו נמוך מ-300,000 (שלוש מאות אלף) ש"ח בשנה, פטור מהנגשת האתר הקיים שלו.
על מי חלה חובת ההנגשה?
על פי התקנות החדשות, נותן שירות או מידע אודות שירות באמצעות אתר אינטרנט קיים שהמחזור הכספי שלו עולה על 1,000,000 (מיליון) ש"ח בשנה בממוצע בשלוש השנים האחרונות חייב להנגיש את האתר שלו לאנשים עם מוגבלות בהתאם לתקן ישראלי 5568 של מכון התקנים ברמה AA.
חובת ההנגשה חלה על כל בעלים, מחזיקים או מפעילים בפועל של אתר אינטרנט הנותן שירות לציבור בישראל. החובה חלה גם אם הבעלים/מחזיק הוא אדם פרטי, חברה, עוסק מורשה, עמותה, מלכ"ר, משרד ממשלתי או רשות מקומית.
אתר אינטרנט שהמחזור הכספי של בעליו על 300,000 (מאה אלף) ש"ח בשנה בממוצע בשלוש השנים האחרונות חייב להנגיש את האתר הקיים שלו לאנשים עם מוגבלות.
כל אתר הנותן שירות או מידע אודות השירות ומיועד לציבור בישראל (ואשר אינו פטור מהנגשה) צריך להיות נגיש ללא קשר לשפת האתר, היכן הוא מאוחסן או היכן מתגורר בעליו.
מיהו נותן שירות?
אם האתר שלך נותן שירות או מידע אודות השירות לציבור הרחב (ציבור בלתי מסויים) בתחומי מסחר, בריאות, בידור, חינוך, רווחה, ספורט, תיירות ועוד או
שהינו משרד, בנק, מסעדה וכד' או שהוא שירות הניתן לציבור ע"י גוף ציבורי, הוא נחשב אתר נותן שירות.